
Nová kuchařka pro kuchařské analfabety
Vychází v listopadu 2025
Proč se naučit aspoň trochu vařit?
Upřímně, na vaření není nic tak moc složitého. To se píše v bezpočtu kuchařek, které pak na vás nasypou recepty pokročilé gastrovědy a logistické noční můry. Já mám na mysli vaření, které vám umožní neumřít hlady, ušetřit nějakou tu korunu v porovnání s cenami v restauracích, nebo se třeba konečně odstěhovat od maminky. Popřípadě se přestat ládovat rohlíky, konzervami a fastfoodem. Tahle útlá kuchařka nabízí recepty v té nejjednodušší formě. Blbuvzdorně popsané. A to i na jídla, o kterých si myslíte, že jsou pro vás neuvařitelná a že je v tomhle životě prostě nikdy nesplichtíte.
Ve všech receptech v knížce i tady na webu používám běžně dostupné suroviny, které koupíte v sámošce. Jen maso vám fakt doporučuju pořídit u řezníka. Zelenina z trhu nebo od zelináře je taky lepší. No a postupy vaření jsem okrouhala na minimum – zkomplikovat si je můžete později vždycky. Takže jsem přesvědčená, že podle nich dokážete překvapit nejenom sami sebe, ale i ty, které překvapit chcete.
Zkrátka, přeneseně řečeno: abyste si mohli začít v kuchyni vyskakovat, musíte se v ní naučit nejdřív chodit.
Hodně štěstí

Bára Voštová
Narodila se těsně před začátkem devadesátek v Táboře. Vystudovala zpěv na budějovické konzervatoři, ale střízlivá nezpívá. Pracuje v reklamní agentuře a vaření je její koníček… a vlastně i nezbytnost k uživení sebe, svého přítele a psa. Popřípadě ještě k nakrmení haldy kámošů na grilovačkách, oslavách, mejdanech a podobných kulinářských událostech. Blbuvzdorná kuchařka je zatím její první pokus o nakrmení dalších hladovějících zoufalců, kteří si myslí, že se vařit nenaučí, nebo se to učí, ale bezvýsledně.
O Autorce

Moje gastrozážitky
Jako... ne všechno, co se uvaří, stojí za to sníst. A ne všude, kde se dá jíst, má cenu jíst. Prostě ne vždycky všechno vyjde podle představ. A jindy je tomu, díky bohu, zcela opačně.
Tady několik mých gastronomických zážitků zažitých na vlastní kůži.













